Imprimare

Primul om cu ochi bionic si-a recapatat partial vederea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un britanic in varsta de 54 de ani a primit un implant supranumit "ochi bionic". Chris James poate spune ca acum vede din nou, intr-o oarecare masura, dupa ce a fost complet orb timp de zece ani, informeaza adevarul.ro.

James a reusit sa vada, dupa ce medicii i-au introdus in partea din spate a ochiului un cip digital de trei milimetri, asemanator cu cele folosite la camerele video de la telefoanele mobile. Deocamdata, el distinge doar forme incetosate, insa spera ca ceea ce creierul lui interpreteaza cu ajutorul acelui microcip sa se imbunatateasca cu timpul.

"N-am stiut la ce sa ma astept, dar am vazut o lumina puternica, ca si cum cineva ar fi facut o poza cu blit si atunci am stiut ca nervul optic inca functioneaza", explica britanicul.

Medicii sunt optimisti si spun ca este nevoie de timp pentru ca barbatul sa reuseasca sa recunoasca fetele celor din jur, deoarece creierul lui trebuie sa "invete" din nou sa vada.

Lumina care cade pe cei 1500 de pixeli ai implantului digital este convertita in semnale electrice, care sunt preluate de nervi si transmise in portiunea creierului responsabila cu vederea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-om-cu-ochi-bionic-si-a-recapatat-partial-vederea_16664/

lauff lautf laurf