Imprimare

Cea mai mare clinica de chirurgie cardiovasculara pediatrica, la Spitalul Grigore Alexandrescu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a inceput constructia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculara pediatrica care va intra in functiune anul viitor, anunta Agerpres.

Clinica va asigura diagnosticarea si tratamentul bolilor cardiovasculare la copii, capacitatea fiind stabilita la un numar de 110 paturi, dispuse pe patru niveluri.

Parterul va functiona ca unitate de primiri urgente, diagnostic, internari-camera de garda si laboratoare de analize medicale, etajele 1 si 2 vor avea functiuni de spitalizare pe categorii de vârsta - sugari, prescolari, scolari; etajul 3 va fi destinat blocului operator septic si sectiei ATI adiacente, iar etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator aseptic + sectia ATI.

Prof. dr. Dan Enescu managerul unitatii, a subliniat ca este foarte importanta aceasta investitie pe care o face Primaria sectorului 1 care nu este pentru prima data când ajuta spitalul.

"Centrul de Excelenta pentru Chirurgie Cardiovasculara va completa ceea ce lipseste spitalului. Departamentul de cardiologie, neurologie, chirurgie cardiaca, nefrologie. in prezent, zece medici se pregatesc pentru chirurgia cardiovasculara la un spital public din Bruxelles", a explicat acesta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cea-mai-mare-clinica-de-chirurgie-cardiovasculara-pediatrica_-la-Spitalul-Grigore-Alexandrescu_16671/

lauff lautf laurf