Imprimare

4 noi locuinte pentru medici, in Harghita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Consiliul Judetean Harghita va construi, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinte pentru medici, care se alatura altor opt date deja in folosinta, informeaza Agerpres.

Proiectul imobilului cuprinde patru apartamente cu o suprafata utila de 52 de metri patrati. Exista deja trei solicitari pentru aceste locuinte, ceea ce dovedeste ca politica de atragere a medicilor specialisti in municipiu a dat roade.

"Cele opt locuinte de serviciu care au fost construite in 2009 sunt deja ocupate si avem inca trei solicitari. Asadar, se vede ca politica de a-i atrage pe medici prin aceasta oportunitate s-a adeverit si a dat rezultate. Astazi (vineri, 4 mai, n. red.) vom pune la temelie capsula cu proiectul si de azi incolo incepem lucrarile si cred ca la toamna deja putem sa predam ti cheile pentru medici", a declarat Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita.

La randul sau, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, si-a exprimat bucuria ca autoritatea judeteana s-a implicat in rezolvarea problemei lipsei de medici specialisti.

"Ma bucur ca strigatul nostru de ajutor a fost auzit, astfel avem ce pune pe masa cand negociem cu tinerii medici specialisti care doresc sa vina sa lucreze la spitalul nostru. Avem deja trei tineri medici care doresc sa vina sa lucreze la noi si, cand le vom oferi o locuinta, cu siguranta vor veni si ne vor sprijini in efortul nostru de a asigura populatiei servicii medicale de calitate", a explicat dr. Demeter.

Valoarea totala a celor patru apartamente, inclusiv proiectarea, se ridica la 445.000 de lei, licitatia de executie fiind castigata de o firma din Miercurea Ciuc.

Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc se confrunta de ani de zile cu o lipsa acuta de medici specialisti, absolventii de Medicina preferand sa profeseze in centre universitare sau sa plece sa lucreze in strainatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/4-noi-locuinte-pentru-medici_-in-Harghita_16674/

lauff lautf laurf