Imprimare

Seful Laboratorului de Radiologie de la Spitalul de neurochirurgie din Iasi, in incompatibilitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Seful Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta ”Prof. Dr. N. Oblu” Iasi, dr. Denisia Haba, a fost gasita de catre Agentia Nationala de Integritate in incompatibilitate de functii.

Evaluarea dr. Denisa Haba a fost demarata de catre inspectorii ANI in luna iunie a anului trecut. Rezultatele anchetei arata ca medicul iesean, se afla in incompatibilitate incepand cu data de 20 noiembrie 2008 intrucat a desfasurat simultan cu functia de sef laborator Radiologie si Imagistica Medicala in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta ”Prof. dr. N. Oblu” Iasi si alte activitati remunerate pentru care a realizat venituri in cuantum de 88.228 delei.

"Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, potrivit prevederilor art. 180, alin. (1), lit. b) si art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, ”functia de manager persoana fizica este incompatibila cu (….) lit. b) exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate”, iar aceste dispozitii ”se aplica si sefilor de sectii, de laborator (…)”, se arata intr-un comunicat de presa transmis presei.

Se pare ca Denisia Haba, in timp ce conducerea Laboratorul Radiologie si Imagistica Medicala din cadrul Spitalului de neurochirurgie Iasi, detinea si un laborator de radiologie privat. Medicul este si cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi.

Potrivit deciziei ANI, medicul iesean este decazut din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani.

"In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate", se mai arata in comunicatul de presa.

Bineinteles, dr. Denisia Haba poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Seful-Laboratorului-de-Radiologie-de-la-Spitalul-de-neurochirurgie-din-Iasi_-in-incompatibilitate_16677/

lauff lautf laurf