Imprimare

Angajatii SJU Braila ameninta cu proteste

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cei 2.000 de angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Braila ameninta cu proteste. Salariatii sustin ca pot ajunge chiar pana la greva generala, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de munca si ca nu le sunt acordate tichetele de masa, informeaza Agerpres.

Angajatii spitalului au ramas fara contract de munca, de trei luni, pentru ca managerul institutiei refuza sa il semneze, desi au fost urmate toate etapele in negocierea contractului de munca la nivel de unitate.

"Desi, in urma negocierilor dintre sindicat si administratie, cele doua comisii au ajuns la un acord, managerul unitatii a refuzat semnarea formei finalizate a Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate, avand propriile obiectii. Mai mult decat atat, potrivit precizarilor presedintelui sindicatului, Spitalul Judetean Braila nu a aderat nici macar la Contractul Colectiv pe grup de unitati, transmis in teritoriu in octombrie 2011 de Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii, situatie unica in tara", a declarat Aurelia Chelariu, liderul Sindicatului Sanitas, care numara peste 1.300 de salariati din SJU Braila.

Consiliul Judetean al Sindicatului Sanitas Braila se va intruni saptamana aceasta in sedinta pentru a stabili calendarul actiunilor sindicale pe care le va desfasura in perioada imediat urmatoare.

"Vom face tot ceea ce permite legea, incepand cu pichetari, mitinguri, pana la greva generala. Vom cere mai intai arbitrajul Ministerului Muncii, apoi vom incepe strangerea de semnaturi pentru declansarea grevei. Conditia este ca toti colegii sa fie solidari", a mai adaugat Aurelia Chelariu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Angajatii-SJU-Braila-ameninta-cu-proteste_16672/

lauff lautf laurf