Imprimare

Oprescu: E nevoie de legi coerente in sistemul de sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicina scolara trebuie reactivata. Aceasta este concluzia la care a ajuns primarul general al Capitalei, in urma unei intalniri cu reprezentantii tuturor spitalelor din Bucuresti, ai Uniunii Sindicale Sanitas Bucuresti si ai asistentilor medicali.

„Trebuie sa reactivam medicina scolara. Insist ca medicina scolara, care sa cuprinda si componenta stomatologica, sa treaca la scolile pe care le avem in subordine, sa treaca la Municipalitate. De asemenea, trebuie sa cream regulamente cu oameni care stiu ce inseamna medicina scolara. De altfel, trebuie sa aducem in sistem medici de medicina scolara, mai exact pe absolventii de medicina”, a declarat dr. Sorin Oprescu, edilul Capitalei.

Fostul ministru al Sanatatii, dr. Ladislau Ritli, a declarat la sfarsitul lunii aprilie ca medicina scolara ar trebui sa devina un profil distinct de pediatrie si de medicina de familie. Pentru buna ei practica este nevoie de o supraspecializare a cadrelor sanitare, intrucat medicii de familie nu au, in prezent, cunostintele suplimentare necesare acestui domeniu.

In ceea ce priveste deficitul de personal medical din sistemul sanitar romanesc, Oprescu mentioneaza ca acesta se ridica la 3.400 de cadre medicale.

Primarul general al capitalei si-a exercitat profesia de medic chirurg timp de 35 de ani si in baza acestei experiente crede ca tara noastra are nevoie de legi coerente in ceea ce priveste sistemul de sanatate.

„Nu am uitat si nu am sa uit vreodata ca fac parte din aceeasi familie ca si dumneavoastra, a medicilor. Sindicatele au fost alaturi de mine si m-au sustinut mereu. Din ’90 si pana acum fiecare ministru a venit cu reforma sa. In principiu toate reformele erau experimente. Treptat, lucrurile au inceput sa se redreseze dar niciodata nu au devenit functionale. Daca nu exista o consultare continua, prieteneasca, la nivelul statului si spitalelor nu se va rezolva nimic. E nevoie de legi coerente in sistemul de sanatate”, conchide primarul general al Capitalei.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Oprescu_-E-nevoie-de-legi-coerente-in-sistemul-de-sanatate_16681/

lauff lautf laurf