Imprimare

Vasile Cepoi: Raed Arafat ramane pe aceesi functie in MS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Subsecretarul de stat Raed Arafat va ocupa aceeasi functie in Ministerul Sanatatii, a declarat dr. Vasile Cepoi, dupa audierea in comisiile de specialitate ale Parlamentului, informeaza Agerpres.

"Dr. Arafat va ramane pe aceeasi pozitie pe care a fost, este omul care se pricepe cel mai bine la sistemul de urgente si asta vrea sa faca in continuare si sigur asta va face", a precizat Cepoi.

Ministrul validat pentru portofoliul Sanatatii considera ca persoana care va fi numita presedinte al CNAS trebuie "sa fi lucrat in sanatate si sa intruneasca votul politic".

"Nu am avut inca discutii pe aceasta tema. Am in gand niste persoane, dar nu va pot spune pentru ca as isca discutii care ar fi incorecte. Nu avem timp sa venim cu oameni fara experienta. Timpul este extrem de scurt si daca nu venim cu oameni care sa cunoasca sistemul pierdem timpul", a spus Cepoi, referindu-se la o eventuala nominalizare pentru aceasta functie, adaugand ca, in opinia sa, demisia presedintelui CNAS este "o decizie politica".

Cepoi a mai spus ca politica in sanatate o va face ministerul, iar CNAS va actiona "in vederea aplicarii politicii MS".

Dr. Vasile Cepoi a depus luni seara juramantul de investitura in functia de ministru al Sanatatii, alaturi de ceilalti membri ai Cabinetului Victor Ponta.

Medicul iesean a fost propus de catre premierul Romaniei, Victor Ponta, pentru functia de ministru al Sanatatii pe 1 mai. Se pare ca ieseanul a avut la dispozitie doar cateva ore pentru a furniza un raspuns, care a fost pozitiv. In plus, actorii din sistemul de sanatate il sprijina, considerandu-l "extrem de potrivit" pentru functia de ministru.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vasile-Cepoi_-Raed-Arafat-ramane-pe-aceesi-functie-in-MS_16683/

lauff lautf laurf