Imprimare

Cepoi a preluat portofoliul Sanatatii: Am primit cea mai grea sarcina din viata mea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Fostul ministru al Sanatatii, dr. Ladislau Ritli, a predat astazi portofoliul Sanatatii. El a mentionat ca, spre deosebire de ceilalti ministri dinaintea lui, are un avantaj...si anume ca isi cunoaste succesorul.

"Dr. Cepoi este un vechi luptator in administratia sanitara. Nu stiu exact ce o sa se intample, insa de lucru sunt sigur: Sanatatea va fi pe maine bune", a declarat dr. Ladislau Ritli, inainte de a-i inmana viitorului ministru cheile biroului sau.

Legat de activitatea sa in fruntea Minsiterului, in perioada august 2011 – mai 2012, Ritli a mentionat ca aceasta perioada a fost una abundenta in evenimente socio-politice, fapt pentru care a fost si una dificila.

"Sunt foarte mandru ca am avut aceasta functie. Sunt mandru ca am avut sustinerea celor care m-au numit si sunt foarte bucuros ca am avut ocazia sa lucrez cu doi prim-ministrii - Emil Boc si Mihai-Razvan Ungureanu - oameni pe care ii consider extraordinari. Am dat prioritate punctelor de vedere medicale, am vrut sa stimulez atat corpul medical, cat si pacientii. Masurile luate au vizat in special piata farmaceutica, dotarea retelei de medicina de urgenta", a marturisit fostul ministru Ritli.

Bilantul activitatii sale in cele noua luni pe care dr. Ladislau Ritli le-a petrecut ca ministru al Sanatatii poate fi descarcat AICI.

Cepoi: "Am primit cea mai grea sarcina din viata mea"

In replica, noul ministru a mentionat ca spera ca asteptarile celor care l-au propus pentru aceasta functie, precum si a actorilor din sistem, sa nu fie mai mari decat posibilitatile.

"Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si cu cel al colegilor mei sper sa o ducem la capat", a explicat dr. Vasile Cepoi, proaspatul ministru al Sanatatii.

Referitor la setul de chei primite, dr. Cepoi a precizat ca a primit cea mai grea sarcina din viata sa: "Desi ele (cheile, n. red.) sunt atat de mici, au o greutate foarte mare".

In ceea ce priveste prioritatile dr. Cepoi, acesta a declarat ca in mandatul sau se vor continua activitatile incepute de catre predecesorul sau. "Vom continua ceea ce am inceput. Stim cu totii ca pacatul sistemului sanitar este ca fiecare ministru a inceput o noua reforma si din acest motiv nu s-a ajuns la un punct comun. Speram ca acum sa putem sa finalizam reforma sanitara", a marturisit dr. Vasile Cepoi.

Planul deja stabilit privind realizarea noului proiect de Lege a Sanatatii continua. In privinta documentului, noul ministru a declarat ca si-a propus sa se tina de cuvant si sa lanseze in dezbatere proiectul pe 30 iunie. "Sper ca inceputul lunii iulie sa intru cu acest proiect in Guvern", a mai adaugat ministrul Sanatatii.

Totodata, Cepoi a punctat ca sistemul sanitar are nevoie de transparenta totala si de o buna comunicare. Mai exact, pe acestea se va axa si modul in care isi va duce la bun sfarsit mandatul.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cepoi-a-preluat-portofoliul-Sanatatii_-_Am-primit-cea-mai-grea-sarcina-din-viata-mea__16686/

lauff lautf laurf