Imprimare

Proteste la Spitalul Judetean de Urgenta Braila

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cincizeci de angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta Braila, membri ai Sindicatului Sanitas, au protestat pe motiv ca managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat contractele individuale de munca, anunta Agerpres.

"Desi, in urma negocierilor dintre sindicat si administratie, cele doua comisii au ajuns la un acord, managerul unitatii a refuzat semnarea formei finale a Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate, având propriile obiectii. Mai mult decât atât, potrivit precizarilor presedintelui sindicatului, Spitalul Judetean Braila nu a aderat nici macar la Contractul Colectiv pe grup de unitati, transmis in teritoriu in octombrie 2011 de Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii, situatie unica in tara", a declarat Aurelia Chelariu, liderul sindicatului Sanitas.

In replica, managerul Spitalului Judetean, Rodica Sin, a declarat ca iesirea in strada a celor cincizeci de salariati ai spitalului nu trebuie privita ca pe un protest al cadrelor medicale, ci ca pe o neintelegere intre patronat si membrii Sanitas.

Managerul spitalului a mai spus ca protestul declansat de Sanitas nu este legal, pentru ca nu a primit de la sindicat lista cu membrii lor care au organizat aceasta forma de protest.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proteste-la-Spitalul-Judetean-de-Urgenta-Braila_16690/

lauff lautf laurf