Imprimare

Obezitatea ar putea afecta alte 32 milioane de americani, pana in 2030

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 42% dintre americani ar putea fi obezi pana in 2030, adica 32 milioane de persoane in plus fata de prezent, arata un studiu prezentat in deschiderea unei conferinte despre obezitate, informeaza Agerpres.

Rata persoanelor care sufera de obezitate "severa" s-ar putea dubla, trecand de la 5% la 11%, sustin cercetatorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord. Potrivit previziunilor facute publicae in deschiderea conferintei "Greutatea unei natiuni", costurile medicale in urmatorii 20 de ani se vor ridica la 550 de miliarde de dolari.

"In anul 2010, in Statele Unite existau circa 36% de adulti obezi - adica 78 milioane de persoane - si 17% copii (pana la 19 ani) - 12,5 milioane" a spus Cynthia Ogden, epidemiolog la Centrului de control si prevenire a bolilor (CDC).

Tendinta a inceput semnificativ in anii 1990 si indeosebi la sfarsitul deceniului, inregistrand o rata de trei ori mai mare decat in anii 1970. Cresterile afecteaza mai ales populatia de culoare si hispanica.

La a doua editie a conferintei "Greutatea unei natiuni" participa zeci de organizatii si structuri private sau publice, sub egida sectiei de nutritie a CDC. Institutul american de Medicina urmeaza sa publice marti recomandari care vizeaza "sa inverseze tendinta".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Obezitatea-ar-putea-afecta-alte-32-milioane-de-americani_-pana-in-2030_16697/

lauff lautf laurf