Imprimare

Metoda noua de depistare a sindromului Down

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Anomaliile cromozomiale survin la una din 200 de nasteri si sunt responsabile de malformatii sau decese neonatale. Cea mai intalnita afectiune de acest gen este sindromul Down, care apare la copiii nascuti de mame de peste 35 de ani.

Dat fiind faptul ca sindromul Down reprezinta o mare problema in contextul in care sarcinile apar din ce in ce mai tarziu, dr. Marius Vicea Calomfirescu a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, o noua metoda de diagnosticare. Metoda Fetal Medicine Foundation, impreuna cu Brahms Kryptor este standardul modnial unanim acceptat si certificat pentru screeningul biochimic de prim trimestru si indeplineste cu succes criteriile de intalta calitate stiintifica cerute de FMF (fundatie, n.red.).

Gratie metodei, parintii pot afla inca din primele luni de viata ale fatului daca acesta prezinta risc crescut de anomalii, malformatii fetale si pot apela in consecinta la diferite posibilitati terapeutice.

In Romania un copil din 650 se naste cu Sindrom Down

"Transmitem pe aceasta cale un apel catre toate clinicile din Romania sa introduca in gama de servicii metoda Fetal Medicine Foundation de examinare ecografica si calcul de risc bazat pe analizele de sange (biochimia) Brahms Kryptor, familiile din tara noastra si copiii nostri avand nevoie de un viitor sigur, lipsit de griji", a declarat dr. Calomfirescu.

Potrivit acestuia, in Romania exista doar cateva clinici care au in dotare aparatul: Clinica Iliev din Iasi, Euromaterna din Constanta, precum si clinicile Matei Basarab si Medlife din Bucuresti, precum si clinica Regina Maria.

Conform medicului ginecolog, in Romania un copil din 650 se naste cu Sindrom Down. In strainatate, una din 200 de nasteri rezulta cu un copil cu sindrom Down.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Metoda-noua-de-depistare-a-sindromului-Down_16705/

lauff lautf laurf