Imprimare

Aproximativ 600 de medici de familie, asteptati la Medical Forum Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cateva ore ii mai despart pe medicii de familie bucuresteni de cea de-a cincea editie a Conferintei Medical Forum, manifestare care le permite specialistilor de medicina primara sa-si intalneasca colegii, facilitand astfel schimbul de experienta si informatii.

Medicii de familie se tem ca masurile adoptate de catre statul roman pentru a combate recesiunea au compromis sustenabilitatea sistemului sanitar si calitatea ingrijirii oferite. Situatia aceasta nu se intrevede doar la noi, ci si in celelalte state membre al Uniunii Europene, afectate si ele de criza financiara.

"Reformarea sectorului spitalicesc prin inchiderea spitalelor, reducerea personalului din sanatate si a salariilor acestuia a condus intr-un final la cresterea timpului de asteptare pentru accesul la ingrijire, scaderea accesului la ingrijirea de sanatate si a multumirii pacientului. Solutionarea rapida si incorecta privind bugetul din sanatate a afectat si medicina primara. Modificarea raportului platii per capita/per serviciu, intentia introducerii co-platii, prescriptia online, impunerea plafoanelor la medicul de familie, reducerea sporurilor pentru munca in mediul rural, Contractul Cadru multianual, care dezavantajeza specialistul MF, sunt doar o parte a problemelor care vizeaza medicina primara", sustin reprezentantii medicilor de familie.

Toate aceste probleme vor fi dezbatute in cadrul celor doua zile de Medical Forum. Moderatorul discutiilor va fi, ca de obicei, dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF). Sunt asteptati la manifestare intre 500 - 600 de medici de familie.

Principalele subiecte abordate sunt: "Medicina de familie, in ani de criza", “Medicina rurala sau particularitatile medicinei comunitatilor sarace”, "Managementul cabinetului de familie", “Principiile FNPMF-SNMF privind noua lege a sanatatii”, „Co–plata, riscuri si beneficii pentru pacienti si pentru sistem”, "Medicul de familie, educator si sconsilier", “Legea sanatatii. Ce e bine si ce e rau?”, "Medicina de urgenta in patologiile MF", „Conceptul de siguranta al pacientului in medicina de familie”, “Monitorizarea bolilor cronice – o vesnica preocupare in cabinetul de medicina de familie”, “Norme 2012, o boala prelungita”, „Medicina de familie - cum o percep profesionistii”, si „Prescriptia Electronica”.

Medical Forum Bucuresti, se desfasoara si anul acesta, in perioada 10 - 11 mai 2012, la Hotel Ramada Parc, Sala Terra Grand Ballroom, Bd-ul Poligrafiei, nr. 3-5.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aproximativ-600-de-medici-de-familie_-asteptati-la-Medical-Forum-Bucuresti_16703/

lauff lautf laurf