Imprimare

Program de formare in ergonomie si management pentru dentisti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru al doilea an consecutiv, Societatea Romana de Ergonomie Dentara (SRED) desfasoara proiectul "Ergonomie, preventie, management performant in medicina dentara prin aliniere la standarde europene".

Obiectivul principal al proiectului este formarea in domeniile ergonomiei, preventiei si managementului modern a personalului din medicina dentara si din domeniul managementului sanatatii.

Se doreste, totodata, si sprijinirea implementarii la nivel multiregional a unui model de lucru flexibil si eficient, prin respectarea sigurantei si sanatatii la locul de munca, conform standardelor europene.

"Un avantaj deosebit al acestui proiect este faptul ca se va pune la dispozitia cursantilor o platforma de e-learning, ce va putea fi accesata in orice moment de catre acestia. Astfel, se va asigura atat continuitatea procesului de studiu, cat si interactiunea intre personalul medical dentar", a declarat dr. Vlad Naicu, coordonator proiect UMF Carol Davila Bucuresti.

Vor fi instruite 3.120 de persoane in domeniile ergonomiei, preventiei si managementului

Se tinteste indeplinirea a trei aspecte majore:
- instruirea unui numar de 3.120 de persoane in domeniile ergonomiei, preventiei si managementului, in cadrul celor cinci euroregiuni in care se desfasoara proiectul;
- crearea unei platforme de e-learning si a unui portal;
- deschiderea a cinci centre experimentale de training adresate perfectionarii profesionale a specialistilor din medicina dentara.

La final, vor fi intocmite doua ghiduri practice de specialitate: unul in domeniul ergonomiei si preventiei dentare si al doilea in domeniul managementului dentar performant.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Program-de-formare-in-ergonomie-si-management-pentru-dentisti_16699/

lauff lautf laurf