Imprimare

Dependenta de internet, la fel de daunatoare ca dependenta de droguri si alcool

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Nimic nu poate da o dependenta mai mare decat internetul, sustin specialistii americani. Ingrijorator este faptul ca aceasta dependenta are efecte tragice atat asupra persoanelor care sufera de ea, cat si asupra celor din preajma lor. Un exemplu convingator il constituie o situatie petrecuta acum un an, cand un copil din Korea a murit de foame, dupa ce parintii lui dependenti de jocurile online au uitat sa-l hraneasca, anunta evz.ro.

Fenomenul este confirmat si de cele mai recente studii. Un experiment numit "24 de ore de deconectare" realizat pe cativa studenti ai Universitatii din Maryland, a arata ca dependenta de internet este cat se poate de reala si foarte greu de tratat. Subiectii, utilizatori inraiti ai spatiului virtual, au stat o zi intreaga departe de orice fel de gadget, timp in care s-au plans de dureri de cap, oboseala si nervozitate.

Rezultatele studiului i-au convins pe medicii de peste Ocean de importanta unei clinici speciale, asa ca au deschis una chiar in Washington. Oamenii care ajung acolo sunt invatati sa se concentreze mai mult pe activitatile fizice, in natura si sa adopte meditatia in momentele in care simt ca exista riscul sa revina la vechile obiceiuri.

In afara simptomelor fizice, pacientii prezinta si modificari la nivel cerebral. Cercetarorii au observat o schimbare majora a intregului sistem cognitiv, exact ca si in cazul dependentilor de alcool sau droguri.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dependenta-de-internet_-la-fel-de-daunatoare-ca-dependenta-de-droguri-si-alcool_16712/

lauff lautf laurf