Imprimare

Noua metoda de testare a sangelui, inspirata din filmul Harry Potter

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cercetatorii australieni au pus la punct o hartie speciala pe care apare grupa sanguina a persoanei testate, informeaza Agerpres.

Profesorul Wei Shen de la Universitatea Monash din Melbourne (Australia) a avut ideea sa realizeze un test care sa dea direct rezultatul verificarii grupei sanguine. Este suficienta o picatura de sange pe o hartie bio-activa speciala si apar literele A, B sau 0 pentru grupa sanguina , urmate de + sau - pentru RH.

Principiul testului este simplu si reia ideea unui test clasic, punand in contact o proba de sange cu anticorpi deosebiti, pusi pe hartie in forma literelor A,B si a semnelor + si -.

Meritul acestei hartii revelatoare este prezentarea rezultatelor intr-un mod foarte clar, evitandu-se astfel erorile de interpretare de catre persoane neinstruite sau in situatii de urgenta, accident, camp de lupta sau in care sunt indispensabile transfuziile. Testele pe hartie sunt utilizate pe scara larga in tarile in curs de dezvoltare, datorita costurilor scazute.

Metoda este inspirata din filmele cu Harry Potter.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noua-metoda-de-testare-a-sangelui_-inspirata-din-filmul-Harry-Potter_16711/

lauff lautf laurf