Imprimare

Substanta antioxidanta ce incetineste imbatranirea, descoperita de o adolescenta nord-americana

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O canadianca in varsta de 16 ani a descoperit o substanta antioxidanta care poate sa incetineasca procesul de imbatranire. Substanta este compusa din nanoparticule prezente in fibra lemnoasa, sustin organizatorii unui concurs de biotehnologie castigat de adolescenta nord-americana, informeaza Mediafax.

Janelle Tam, eleva la un liceu din orasul Waterloo din provincia canadiana Ontario, a castigat si un cec de 5.000 de dolari, la editia din 2012 a concursului Sanofi BioGENEius Challenge, al carui juriu este compus din cercetatori eminenti provenind din Consiliul national pentru cercetare din Canada.

Substanta ar putea fi folosita intr-o buna zi pentru ameliorarea starii de sanatate a oamenilor si pentru a incetini procesul de imbatranire, intrucat neutralizeaza multi radicali liberi daunatori care exista in organismul uman. Particula, denumita NCC (nanoceluloza cristalina), este prezenta in structura lemnoasa a arborilor.

Tanara a demonstrat ca aceasta particula este un puternic antioxidant, potential superior vitaminelor C si E, intrucat are o structura mai stabila, iar actiunea ei dureaza mai mult. Mai exact, adolescenta a reusit sa "cupleze" molecula, din punct de vedere chimic, cu nanoparticule de carbon din structura fulerenei - o sfera cu 60 de atomi de carbon, care seamana cu o minge de fotbal. Cuplul de substante actioneaza ca un aspirator, neutralizand radicalii liberi.

Potrivit Institutului national de cercetari in domeniul padurilor, FPInnovations din Canada considera ca piata noii molecule ar putea valora pana la 250 de milioane de dolari in deceniul urmator.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Substanta-antioxidanta-ce-incetineste-imbatranirea_-descoperita-de-o-adolescenta-nord-americana_16718/

lauff lautf laurf