Imprimare

Irimie pleaca de la MS, Arafat ramane. Victor Ponta va numi echipa noului ministru

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Decizia noului premier Victor Ponta de a schimba toti secretarii de stat a fost intens discutata in ultimele zile. Ea a reprezentat si principalul motiv pentru care presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), dr. Nicolae Lucian Duta, a demisionat din fruntea institutiei pe care o conducea inca din decembrie 2009. De asemenea, potrivit acestei decizii, noul ministru al Sanatatii va trebui sa aiba o si o noua echipa.

Primul secretar de stat in MInisterul Sanatatii care a plecat odata cu fostul ministru, dr. Ladislau Ritli, este dr. Cristian Anton Irimie. Acesta si-a luat ramas bun, luni, in timpul audierilor membrilor noului Cabinet Victor Ponta.

Dr. Irimie ne-a marturisit ca se va intoarce acasa, si anume la locul sau de munca de la Spitalul Judetean de Urgenta din Suceava, unde este seful sectiei de Obstetrica-Ginecologie. Nu va pleca insa imediat. "Mai stau o saptamana - doua sa ma odihnesc", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, dr. Cristian Anton Irimie, adaugand ca nu regreta perioada pe care a petrecut-o la Minister.

"A fost o experienta exatraordinara. In acest timp am invatat multe si cred ca am ajutat la realizarea unor lucruri importante", sustine fostul secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

In privinta dr. Raed Arafat lucrurile sunt clare: el ramane pe aceeasi functie la Ministerul Sanatatii. Cel putin asa a declarat noul ministru al Sanatatii, dr. Vasile Cepoi: "Dr. Arafat va ramane pe aceeasi pozitie pe care a fost, este omul care se pricepe cel mai bine la sistemul de urgente si asta vrea sa faca in continuare si sigur asta va face", a precizat Cepoi dupa audierea in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Ponta va numi secretarii de stat in MS si presedintele CNAS

Daca postul de subsecreatr de stat este stabilit, lucrurile nu sunt, deocamdata, lamurite in ceea ce priveste cele trei posturi de secretar de stat din cadrul institutiei. Potrivit ministrului Cepoi, echipa ar fi trebuit stabilita in cadrul primei sedinte de Guvern a noului Cabinet. Din nefericire, numele celor trei persoane nu au fost facute publice, iar reprezentanti ai Ministerului Sanatatii sustin ca nici macar ministrul nu stie nimic legat de acest subiect.

"Nu se stie nimic deocamdata, nici domnul ministru nu stie. Numirile, atat pentru functiile de secretar de stat, cat si pentru presedintele CNAS, sunt facute de catre premierul Victor Ponta", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Reamintim ca noul ministru al Sanatatii s-a instalat la institutia pe care o conduce acum trei zile. Atunci el a primit cheile biroului ministerial de la fostul sau sef si coleg, dr. Ladislau Ritli.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Irimie-pleaca-de-la-MS_-Arafat-ramane.-Victor-Ponta-va-numi-echipa-noului-ministru_16716/

lauff lautf laurf