Imprimare

Un spital de oncologie va fi construit in premiera la Piatra Neamt

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de investitori italieni va construi in municipiul Piatra Neamt un spital de oncologie dotat la standarde occidentale, a anuntat primarul Gheorghe Stefan, citat de Agerpres.

Investitia de peste 100 de milioane de euro va fi suportata in intregime de partea italiana, in timp ce administratia locala ofera terenul necesar ridicarii constructiei.

"Putem anunta demararea construirii unui spital modern de oncologie care sa satisfaca cele mai inalte norme occidentale. Acest spital va deservi populatia din judet, din Moldova si chiar din toata tara", a declarat Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt.

Spitalul care va fi construit la Piatra Neamt este un spital-pilot pentru Romania si va include si o sectie de arsi. Numarul total de paturi va fi de 300 iar medicii si asistentii medicali ce vor lucra in spital vor fi specializati in Italia.

"Noi incercam sa aducem cat mai multi investitori in judet pentru a crea locuri de munca. Putem face asa prin facilitati de la primarie si de la consiliul judetean. Aceasta investitie este foarte importanta, este un proiect pilot. Faptul ca au ales Piatra Neamt ne bucura", a mai adaugat Gheorghe Stefan.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-spital-de-oncologie-va-fi-construit-in-premiera-la-Piatra-Neamt_16720/

lauff lautf laurf