Imprimare

Lucrarile Academiei Internationale a Tinerilor Urologi, in premiera la ROMURO 2012

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea de-a 28-a editie a Congresului National de Urologie ROMURO 2012 gazduieste, in premiera pentru Romania, sesiunea stiintifica a Academiei Internationale a Tinerilor Urologi. Tara noastra este gazda celei de-a treia manifestare de acest tip la nivel global.

"Suntem atat de ocupati cu practica noastra urologica incat nu avem timp sa invatam si sa ne dezvoltam abilitatile de leadership. Nu exista o curricula medical in leadership si din acest motiv ne-am reunit aici, pentru a dobandi aceste abilitati in managementul patologiei uro-oncologice", a declarat in deschiderea Congresului asoc.prof. Emre Huri, presedintele Academiei Internationale a Tinerilor Urologi.

Organizatia include medici rezidenti si tineri urologi pana in varsta de 40 de ani, care isi completeaza pregatirea in asa fel incat sa devina lideri in urologia internationala.

"Acest lucru, fara indoiala, inseamna aprecierea Asociatiei Romane de Urologie in cadrul urologiei europene si internationale, deoarece astefl de manifestari se organizeaza acolo unde exista un nivel bun de urologie, unde exista interes, unde exista oameni cu preocupari deosebite in uologie", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, acad.prof.dr. Ioanel Sinescu, presedintele Asociatiei Nationale de Urologie (ARU).

Editia din acest an a ROMURO are si o tematica mult mai diversa decat in ceilalti ani. Daca prima zi a manifestarii a fost dedicata tinerilor urologi, in cea de-a doua zi s-au desfasurat lucrarile Scolii Europene de Urologie. Tematica acestei sesiuni este reprezentata de cel mai frecvent neoplasmdin patologia masculina: cancerul de prostata.

"Este o alta modalitate de studiu si de a-i invata pe tinrii urologi ceea ce este mai modern si mai actual in domeniu. Consider ca pregatirea rezidentilor nostri este buna, avem unele clinici chiar atestate pe plan european. Cei care au plecat in strainatate au dat dovada ca s-au pregatit bine in clinicile din Romania", a mentionat conf.dr. Viorel Jinga, presedintele ROMURO 2012.

Peste 200 de medici urologi romani participa la eveniment. Acestia asista la 83 de lucrari stiintifice, 10 video-filme, 4 conferinte si 8 simpozioane satelit.

Urmariti si materialul video "Intalnirea Academiei Internationale a Tinerilor Urologi, in premiera la ROMURO"

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lucrarile-Academiei-Internationale-a-Tinerilor-Urologi_-in-premiera-la-ROMURO-2012_16730/

lauff lautf laurf