Imprimare

Mang propune anularea HG de infiintare a facultatii noi la UMF Targu Mures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Educatiei, prof. dr. Ioan Mang, intentioneaza sa propuna Executivului adoptarea unei HG prin care sa se anuleze Hotararea de Guvern de infiintare a Facultatii de Medicina si Farmacie in UMF Targu Mures, informeaza Mediafax.

Ioan Mang a afirmat ca nici conducerea Universitatii, dar nici "partea care doreste linie de predare maghiara" nu agreeaza ideea unei facultati maghiare separate.

"Eu am sa merg la Guvern cu propunerea de a lua o Hotarare de Guvern prin care sa anulam HG cu infiintarea facultatii, pentru ca toata lumea a fost de acord ca nu e cazul de facultate, noi ne dorim altceva. Ne dorim linii de predare si eventual departamente. Am sa incerc sa mai vin peste cateva saptamani la Targu Mures pentru a discuta cu Senatul (UMF). Este delicat, autonomia universitara trebuie s-o respectam, m-am angajat sa respect autonomia universitara si vreau s-o respect", a spus Mang.

In opinia acestuia, legea Educatiei "este destul de bine gandita la invatamantul in limbile minoritatilor", insa "problema mare" apare in domeniul sanatatii, "unde este mult mai delicat sa se faca inclusiv practica in limba maghiara".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Mang-propune-anularea-HG-de-infiintare-a-facultatii-noi-la-UMF-Targu-Mures_16728/

lauff lautf laurf