Imprimare

MS va monitoriza achizitiile de materiale facute in unitatile de primiri urgente

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii va monitoriza lunar achizitiile de materiale facute in unitatile de primiri urgente (UPU), anunta Mediafax. Decizia a fost luata dupa ce au fost constatate diferente de preturi, in urma unor controale.

"Va fi o monitorizare continua si o raportare continua la mai multi parametri de catre unitatile de primiri urgente, inclusiv asupra achizitiilor si preturilor de achizitie ale unor materiale, care vor fi monitorizate lunar de catre Ministerul Sanatatii. Vom analiza toate aceste chestiuni cu ministrul Sanatatii si apoi vom trece la monitorizare. Pana acum nu era o astfel de monitorizare, nu in aceasta forma. Noi am inceput o monitorizare dupa controlul serviciilor de ambulanta, dar nu sub o astfel de forma de monitorizare intensa. Acum vom incepe aceasta monitorizare, care se impune dupa auditul unitatilor de primiri urgente desfasurat in urma cu trei saptamani si ale carui rezultate vor fi prezentate saptamana viitoare", a declarat Raed Arafat, prezent la Congresul International Medicalis 2012.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii a adaugat ca a avut o intalnire cu medicii sefi de la unitatile de primiri urgente din tara, directorii economici, directorii de achizitii "cu care au fost discutate mai multe aspecte semnalate in rapoartele de audit".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS-va-monitoriza-achizitiile-de-materiale-facute-in-unitatile-de-primiri-urgente_16733/

lauff lautf laurf