Imprimare

Prof. Hancu: Peste 4.500 de clujeni au facut teste gratuite de sanatate!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 9 - 11 mai un numar de 4.500 de clujeni au efectuat teste gratuite pentru determinarea glicemiei, tensiunii arteriale si a greutatii, in cadrul unei campanii de verificare a starii de sanatate initiata de prof. dr. Nicolae Hancu, anunta Agerpres.

"Un numar important de clujeni au hipertensiune arteriala, iar foarte multi au fost depistati cu valori crescute ale glicemiei. Nu dau azi cifre pentru ca ar insemna sa atestam un anume procent de hipertensivi, sau un numar clar de persoane cu diabet. Valorile crescute depistate de noi in aceasta campanie trebuie sa fie confirmate de medicii spre care au fost trimise persoanele respective. Apreciem ca pana in august-septembrie vom investiga peste 10.000 de cetateni, vom cuantifica rezultate si vom avea datele exacte. Important este ca la teste au venit mult mai multe persoane decat ne-am asteptat, iar cele gasite cu valori crescute au fost indrumate spre medicii de familie, specialisti in diabet, cardiologi si nutritionisti", a declarat prof. dr. Nicolae Hancu, presedinte onorific al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Specialistul a aratat, totodata, ca a fost atins principalul obiectiv al campaniei, si anume cel de alertare a populatiei asupra pericolului pe care il reprezinta obezitatea, glicemia crescuta si hipertensiunea arteriala ca urmare a alimentatiei nesanatoase.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Hancu_-_Peste-4.500-de-clujeni-au-facut-teste-gratuite-de-sanatate__16736/

lauff lautf laurf