Imprimare

Locurile pentru pregatirea in cea de-a doua specialitate au fost suplimentate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a suplimentat numarul de locuri pentru inscrierea in programul de pregatire in cea de-a doua specialitate, regim cu taxa.

Astfel, pentru sesiunea din luna mai 2012, la Bucuresti vor fi doua locuri in plus pentru Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala, in timp ce la Iasi, s-a suplimentat cu un loc programul de pregatire in specialitatea Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala.

In Cluj Napoca, exista trei locuri in plus in specialitatea Endocrinologie. De asemenea, tot in centrul universitar clujean, exista un loc in plus pe Chirurgie Vasculara. In schimb, Ministerul Sanatatii a suplimentat cu un loc specialitatea Medicina Muncii la Sibiu.

Lista candidatilor admisi, publicata pe 30.05.2012

Reamintim ca lista celor admisi in programele de pregatire va fi publicata pe site-ul oficial al Ministerului Sanatatii pe 30.05.2012, iar pregatirea va incepe efectiv pe data de 01.06.2012, cu efectuarea a sase luni din stagiul de baza.

Potrivit metodologiei, stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza, iar echivalarea este facuta de catre institutiile de invatamant superior medical care organizeaza rezidentiat.

Durata si modulele necesare finalizarii pregatirii vor fi stabilite de catre Ministerul Sanatatii. Desfasurat in regim cu taxa, programul de pregatire are aceeasi calitate a pregatirii de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Locurile-pentru-pregatirea-in-cea-de-a-doua-specialitate-au-fost-suplimentate_16734/

lauff lautf laurf