Imprimare

Bolile ar putea fi diagnosticate printr-o aplicatie pe smartphone

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cercetatorii de la Institutul American de Tehnologie din California (Caltech) lucreaza la un dispozitiv destinat smartphone-urilor, care ar putea pune in cel mai scurt timp un diagnostic, pe baza analizei respiratiei, anunta evz.ro.

Dispozitivul poate fi descris ca un "nas electronic" ce functioneza pe baza unui senzor de vapori care ar putea recunoaste mirosurile, exact ca nasul uman. Aplicatia de pe telefon va identifica particularitatile chimice ale diferitor boli si va putea sa puna astfel un diagnostic corect.

"Doctorii ar putea avea mereu la ei aceasta aplicatie pentru ca pacientii lor sa sufle in micul atasament de la telefon. Cu ajutorul lui, pot afla imediat daca pacientul are o boala transmisibila precum tuberculoza", sustine Heather McCaig, specialist la Caltech.

Aplicatia ar scuti drumurile catre laboratoarele de analize, ceea ce inseamna ca pacientii vor putea incepe imediat tratamentul.

Aparatul este perfect functional, spun cercetatorii, care trebuie acum sa gasesca o metoda de a-l face mai accesibil, pentru a se atasa cu usurinta la un telefon.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bolile-ar-putea-fi-diagnosticate-printr-o-aplicatie-pe-smartphone_16737/

lauff lautf laurf