Imprimare

SUA a formulat 800 de recomandari pentru lupta impotriva obezitatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul de Medicina din Statele Unite ale Americii a publicat un set de 800 de recomandari pentru a lupta impotriva obezitatii, anunta Mediafax.

Printre acestea se numara o ora de gimnastica pe zi in scoala, amplasarea de dozatoare de apa si reduceri de impozite pentru a incuraja vinderea unor produse alimentare sanatoase.

Progresele facute pentru stoparea epidemiei de obezitate au fost prea lente", iar costurile de sanatate care le sunt asociate au fost de 190 de miliarde de dolari pe an, intre 2000 şi 2005 (20,6% din costurile totale de sanatate), se afirma in raportul de 500 de pagini publicat de Institute of Medicine (IOM) din Statele Unite, cu ocazia conferintei "Solving the Weight of the Nation".

In Statele Unite ale Americii, un adult din trei şi un copil din cinci este obez. in 2030, peste 42% dintre americani ar putea fi obezi, potrivit unui studiu publicat recent.

O treime dintre copiii nascuti in zilele noastre - acest procent este de 50% in randul hispanicilor şi al persoanelor de culoare - dezvolta un diabet de tipul II, iar potrivit modelelor de previziune, viitoarea generatie de copii americani ar putea avea o speranta de viata mai mica decat cea a parintilor acestora.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SUA-a-formulat-800-de-recomandari-pentru-lupta-impotriva-obezitatii_16744/

lauff lautf laurf