Imprimare

11 profesori din UMF-uri, premiati la Gala Profesorului Bologna 2012

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Gala Profesorului Bologna, eveniment organizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a ajuns la cea de-a cincea editie. Proiectul se bazeaza pe conceptul de invatamant centrat pe student, prin aprecierea acelor cadre didactice care reusesc sa indeplineasca aceasta cerinta in procesul de predare.

In 2012, ANOSR a premiat 11 dascali de la Universitatile de Medicina si Farmacie din tara. Mai precis, cele 11 cadre didactice reprezinta centre universitare precum Iasi, Bucuresti, Targu Mures si Cluj Napoca.

Distinctia de "Profesor Bologna" sau "Prof Tare" le-a revenit urmatorilor:

1. Adrian Sorin, Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi
2. Cianga Petru, Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi
3. Lupu Georgica, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti
4. Man Adrian, Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures
5. Oprean Radu Nicolae, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca
6. Rusu Dan, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca
7. Stefanache Alina, Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi
8. Toma Felicia, Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures
9. Vari Camil - Eugen, Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures
10. Vostinaru Oliviu, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca
11. Zaharia Valentin, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca

"Gala Profesorului Bologna este fara indoiala cea mai semnificativa initiativa prin care noi, studentii, comunicam direct corpului academic ce ne dorim de la invatamant. Manifestandu-ne recunostinta fata de Marii Profesori care ne Inspira aratam ca invatamantul centrat pe student dorit de noi este un invatamant de inalta calitate prin care reusim sa atingem noi si noi niveluri de dezvoltare personala, profesionala, sociala si civica. Iar cei care urca in fiecare editie pe scena pentru a-si ridica medalia si diploma stiu ca motivul pentru care sunt premiati este tocmai calitatea - inteleasa si asumata de studenti ca relevanta pentru ei", a declarat Daniela Alexe, presedinte ANOSR.

600 de profesori nominalizat, doar 91 castigatori

In 2012, studentii au nominalizat 600 de profesori, majoritatea provenind din centrele universitare mari. Distinctia de prof tare a ajuns insa la 91 dintre acestia.

De asemenea, in cadrul festivitatii de premiere a fost lansat Ghidul „Invatamant Centrat pe Student”. Documentul, adaptare a Ghidului realizat de Organizatia Europeana a Studentilor si a Internationalei Educatiei, este prima publicatie din Romania care expune beneficiile implementarii acestui model de educatie pentru studenti, profesori si institutii de invatamant superior. Ghidul cuprinde o lista de indicatori prin care universitatile pot fi autoreflexive, analizand gradul in care implementeaza un invatamant centrat pe student in activitatea lor.

Gala Profesorului Bologna 2012 a fost organizata de catre Societatea Studentilor Medicinisti Iasi, Societatea Studentilor Farmacisti Iasi, Liga Studentilor Economisti si Liga Studentilor Electrotehnisti in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/11-profesori-din-UMF-uri_-premiati-la-Gala-Profesorului-Bologna-2012_16741/

lauff lautf laurf