Imprimare

Spitalul de copii din Timisoara a ajuns in posesia unui clan tiganesc. Cadrele medicale sunt amenintate cu evacuarea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii celui mai mare spital de copii din Vestul tarii sunt in pragul disperarii. Ei asteapta ca dintr-un moment in altul sa fie scosi in strada cu tot cu pacienti de un clan tiganesc, care a ajuns proprietarul imobilului, informeaza stirileprotv.ro.

Noii proprietari ai cladirii in care functioneaza clinica TBC si laboratorul sunt din neamul Carpaci. Cladirea din centrul Timisoarei in care se afla spitalul de copii a fost retrocedata fostilor proprietari in anul 1995. Prin vanzari succesive a ajuns in posesia lui Ionelas Carpaci. N-a trecut mult si oamenii acestuia au cerut evacuarea.

"In decurs de o luna s-a vandut de patru ori, probabil ca sa i se piarda urma. Ultimul raspuns de la juristul din primarie a fost ca a castigat pentru ca a fost considerat cumparator de buna credinta", a declarat Maria Lesovici, sef Laborator.

Pentru cladire, detinatorii au platit doar 130.000 de euro drepturi litigioase, desi a fost evaluata la cel putin un milion de euro. La un moment dat au vrut sa se mute cu forta in spital.

Medicii au lansat si o campanie de strangere de fonduri pentru construirea unei alte cladiri, insa, intr-o luna s-au strans doar cateva sute de lei. "Valoarea totala a investitiei, cladirea la gata cu tot cu dotari costa in jur de 15 milioane", explica Ovidiu Adam, manager Spitalul de Copii "Louis Turcanu".

Acelasi clan Carpaci detine, printre altele, Clinica de Oncologie, fostul sediu al DSP si fostul sediul al securitatii. Clinica de Oncologie de pe bulevardul Mihai Viteazu a fost ridicata in 1925 si i-a apartinut medicului ginecolog Stefan Galetaru. Acum, Clinica de Oncologie ii plateste lunar o chirie de aproape 2.600 de euro proprietarului: Mihai Monica, ruda cu Ionelas Carpaci.

Ionelas Carpaci este considerat cel mai bogat tigan din Romania, avand o avere estimata la peste zece milioane de euro. In aparenta, membrii acestor clanuri tiganesti actioneaza ca niste cumparatori de buna credinta. Specialistii spun ca in spatele tranzactiilor ar fi multe falsuri prin care familiile instarite ale romilor din Timisoara reusesc sa acapareze imobile emblematice din oras.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-de-copii-din-Timisoara-a-ajuns-in-posesia-unui-clan-tiganesc.-Cadrele-medicale-sunt-amenintate-cu-evacuarea_16748/

lauff lautf laurf