Imprimare

S-a deschis primul Centru de Excelenta in Patologia Tiroidiana din tara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

A fost lansat primul Centru de Excelenta in Patologia Tiroidiana din Romania. Unitatea din Vestul tarii (Arad, n. red.) ofera consultatii, investigatii complexe, analize de laborator, interventii chirurgicale si tratament complet al afectiunilor endocrine.

Noul centru face parte din sistemul sanitar privat si a presupus o investitie in valoare de 500.000 de euro. Pune la dispozitie un circuit medical complet printr-un program amplu de diagnostic si tratament care include: consultatii de specialitate, analize medicale, ecografii, punctii tiroidiene, interventii chirurgicale, monitorizare si tratament in regim ambulator.

Tratamentul chirurgical al patologiilor tiroidiene va fi efectuat de o echipa de chirurgi cu o vasta experienta in domeniu. In plus, toate interventiile sunt realizate la standarde internationale, in conformitate cu Ghidul pentru managementul chirurgical al bolilor endocrine al Asociatiei Britanice de Chirurgie Endocrina. O tiroidectomiei totala dureaza aproximativ 3-4 ore si necesita maximum 2-3 zile de spitalizare.

“Suntem mandri ca am realizat aceasta investitie si putem sa oferim servicii complete inclusiv in sfera patologiei tiroidiene in Arad, iar tehnologia de care dispunem si inalta pregatire a personalului medical ne permit sa realizam interventii chirurgicale similare celor din medicina privata europeana, la noi acasa, in Romania”, a declarat Adrian Jivan, director general al MedLife Genesys.

9 cazuri noi de cancer tiroidian la 100.000 de locuitori

Cele mai frecvente afectiuni tiroidiene sunt hipotiroidismul, hipertiroidismul, nodulii tiroidieni si gusa endemica, in timp ce cea mai severa este cancerul tiroidian care apare la nivelul sistemului endocrine.

In fiecare an apar 9 cazuri noi de cancer tiroidian la 100.000 de locuitori, conform statisticilor la nivel mondial. Repartitia pe sexe arata ca femeile sunt de 2 ori mai afectate decat barbatii. Acest tip de cancer evolueaza lent, iar diagnosticul se efectueaza pe baza punctiei aspirative cu ac fin.

Cea mai buna metoda de a preveni cancerele tiroidiene este preventia si prezentarea la medical specialist pentru un control de rutina anual. Daca sunt descoperite la timp, acestea se vindeca in proportie de 90%.

Spitalul clinic Genesys a fost lansat in 2009 si reprezinta un centru de excelenta al medicinii aradene. Are 3 sali de operatie, departament de terapie intensiva si un numar de 51 de paturi in rezerve de 1-2 locuri, ambulatorul pentru 30 de specialitati medicale, maternitate si servicii de laborator.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/S-a-deschis-primul-Centru-de-Excelenta-in-Patologia-Tiroidiana-din-tara_16753/

lauff lautf laurf