Imprimare

Prof. dr. Ioan Mang, ministrul Educatiei, a demisonat din functie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Educatiei, prof. dr. Ioan Mang, a demisionat din functie in urma scandalului prilejuit de lucrarile pe care se spune ca le-ar fi plagiat.


"Ioan Mang ne-a solicitat sa isi inceteze activitatea ca ministru al Educatiei. Din punctul meu de vedere, domnul Mang isi poate apara imaginea si prestigiul. Fara sa mai aiba presiunea acestei functii, sunt convins ca o va putea face. in perioada urmatoare, ministrul delegat Liviu Pop va asigura interimatul la Educatie, implicit buna desfasurare a examenului de Bacalaureat", a declarat Ponta, citat de jurnalul.ro.

Ieri, premierul Victor Ponta, a inaintat o scrisoare presedintelui Academiei Romane, acad. prof. dr. Ionel Haiduc, pentru a investiga acuzatiile ce i s-au adus ministrului demisionar.

De cand a preluat portofoliul Ministerului Educatiei, prof. dr. Ioan Mang de la Universitatea din Oradea a fost acuzat ca a plagiat o serie de articole stiintifice scrise impreuna cu sotia sa.

Desi prof. Mang a declarat ca este victima unui atac politic, acesta a renuntat la functie. Interimatul va fi asigurat de catre Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-dr.-Ioan-Mang_-ministrul-Educatiei_-a-demisonat-din-functie_16758/

lauff lautf laurf