Imprimare

Campanie nationala de preventie, diagnosticare si control a tensiunii arteriale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Hipertensiune a lansat campania nationala "Viteza ucide ... nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!". Scopul campaniei este acela de a informa si educa publicul referitor la preventia, diagnosticarea si controlul tensiunii arteriale.

"Ne bucuram sa avem alaturi Comisia pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei in derularea acestei campanii, dat fiind ca hipertensiunea arteriala afecteaza milioane de romani. Prin masurarea tensiunii arteriale putem depista persoanele care sufera de hipertensiune si nu cunosc acest lucru si le putem indruma spre mijloace de control si tratament corespunzatoare fiecaruia", a declarat initiatorul campaniei si presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, prof.univ.dr. Maria Dorobantu.

17 mai: Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale

Cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale, bucurestenii sunt asteptati sa isi testeze gratuit tensiunea arteriala si sa primeasca sfaturi referitoare la preventia si controlul acestei afectiuni, in corturile special amenajate din fata spitalului Coltea (zona dinspre Universitate), intre orele 10.00 - 19.00. Primele 150 de persoane diagnosticate cu hipertensiune arteriala vor primi un voucher pentru un consult gratuit amanuntit la o clinica privata din Bucuresti.

Testarile gratuite din Bucuresti, de pe 17 mai, vor fi urmate de actiuni in Iasi, in perioada 23-24 iunie, cu prilejul primei Conferinte Internationale a Societatii Romane de Hipertensiune.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Campanie-nationala-de-preventie_-diagnosticare-si-control-a-tensiunii-arteriale_16757/

lauff lautf laurf