Curs european pentru radiologi, in premiera in Romania
Premiera in domeniul radiologiei si imagisticii medicale. La sfarsitul acestei saptamani (18-19 mai, n. red.), are loc cursul de supraspecializare ASKLEPIOS Multimodality Course, la Facultatea de Medicina Generala din cadrul UMF “Carol Davila” din Bucuresti.
Vor fi prezente personalitati marcante ale radiologiei si imagisticii medicale din tarile europene, care vor aborda o gama variata de subiecte, incepand cu patologia tumorala a sistemului nervos central, acoperind parte din imagistica toracica, abdominala si terminand cu patologia inflamatorie a pelvisului. Participa echipe formate din profesori si lectori. Acestia sunt din tari europene precum Ungaria, Austria, Grecia, Turcia, Italia, Croatia, Polonia etc.
"Tipul acesta de curs nu a mai fost organizat pana acum in tara noastra. A mai fost un curs asemenator, organizat de doua ori, insa acesta a fost pentru medicii rezidneti. Acum, sesiunea se adreseaza doar medicilor specialisti din sistemul public si privat", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, conf.dr. Ioana Lupescu, din cadrul Institutul Clinic Fundeni si organizator local al cursului.
Curricula ofera o actualizare si upgradare a cunostintelor teoretice radio-imagistice in patologii variate, in corelatie cu prezentari si discutii interactive de cazuri clinice, intr-o abordare multimodala, esalonata, plecand de la contextul clinico-biologic al pacientului, aspecte semiologice, diagnostic pozitiv si diferential, optiuni terapeutice, procese si rationamente mentale absolut necesare in practica medicala zilnica.
Inscrierea s-a facut prin Societatea Europeana de Radiologie
Locurile pentru acest curs au fost limitate. Desi taxa de participare a fost de 220 de euro de persoana, toate locurile disponibile au fost ocupate. Taxa acopera manualul cu toate subiectele, un CD, mesele din timpul cursului, precum si o cina festiva.
"Inscrierea s-a facut prin Societatea Europeana de Radiologie si toate cele 75 de locuri s-au ocupat. Taxa a fost una rezonabila, putand fi suportata din buzunarul oricarui medic radiolog care a reusit sa puna ceva bani deoparte, fara sa iba nevoie de sponsori. Exista cursuri asemenatoare de 2-4 zile la care taxa ajunge si la 400 de euro, in functie de supraspecializare si de tematica", amai adaugat conf.dr. Ioana Lupescu.
Sesiunea de formare cuprinde o parte teoretica si si una formata din workshopuri. Mai exact, in partea a doua vor fi discutii libere pe cazuri clinice. La final, participantii vor primi si credite de educatie medicala continua, recunoscute la nivel european.
Evenimentul face parte dintr-un amplu proiect de instruire a medicilor radiologi din Europa, demarat de European School of Radiology (ESOR), care este sustinut constant de catre Euromedic International - cel mai mare investitor in domeniul sanatatii din Europa, reunind peste 6.500 de profesionisti in domeniul medical.
In Romania, Grupul este prezent prin reteaua de centre de diagnostic imagistic de inalta performanta, imagistica hibrida (PET-CT) si medicina nucleara la Arad, Bucuresti, Constanta, Deva, Focsani, Iasi, Medgidia si Petrosani.
Autor: Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro