Imprimare

Arafat: Sistemul de urgenta din Bucuresti a ajuns la maturitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sistemul de urgenta din Bucuresti a ajuns deja la maturitate, a declarat dr. Raed Arafat, cu ocazia aniversarii a 4 ani de la operationalizarea SMURD Bucuresti. Unitatea are zilnic aproape 200 de interventii, anunta Agerpres.

"Putem sa sesizam mult mai rapid ce trebuie sa facem mai departe, decat in judetele in care echipajele au mai putine interventii. Vorbim de un sistem integrat care incet, incet a inceput sa devina un sistem inchegat care functioneaza exact cum trebuie. [...] Nu trebuie sa stam o secunda si sa ne gandim ca ne-am terminat misiunea. Misiunea noastra este sa continuam sa ne dezvoltam. Povestea e abia la inceput, sistemul de urgenta ca sistem integrat e abia la inceput si are nevoie de foarte multa munca si de foarte mult sprijin", a marturisit dr. Arafat.

Dotarea SMURD si a Serviciului de Ambulanta va continua, in sensul ca va fi achizitionat un avion ce poate transporta pana la doua persoane pe targa sau o echipa medicala.

"Deja suntem in negocierea contractului, in momentul in care semnam contractul avionul e deja in ultimele verificari, va pleca la o revizie finala si dupa aceea va veni in tara", a mai adaugat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Dr. Raed Arafat a precizat si ca MS a achizitionat deja doua elicoptere pentru SMURD: "Doua au fost contractate anul acesta. Unul va sosi in iulie, iar celalalt va sosi in septembrie. Cel din iulie il va inlocui pe cel din Iasi, iar cel din septembrie va deschide un punct de salvare aeriana al SMURD la Craiova".

La randul sau, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Marcel Lucaciu, a amintit ca in urma cu o luna ultimul echipaj SMURD a fost dat in operativitate in judetul Teleorman.

"Avem obligatia sa ne uitam cum ne dezvoltam, sa vedem ce nu merge bine, ce nu este adaptat la cerintele cetatenilor. Cred ca se asteapta de la noi operativitate. [...] Una dintre problemele cu care ne confruntam sunt carburantii si reparatiile masinilor, a explicat Lucaciu.

De la implementarea sa la nivelul Bucurestiului pe 15 mai 2008 si pana la 1 aprilie 2012, SMURD Bucuresti a intervenit in cazul a peste 200.000 de solicitari si au fost asistate medical peste 170.000 de persoane, timpul mediu de raspuns fiind mai mic de 8 minute, se arata intr-un document al ISU Bucuresti.

550 de cazuri, de la infiintarea SMURD Teleorman

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Teleorman a intervenit pe parcursul lunii de cand a fost infiintat la 550 de cazuri.

"Numarul mare de interventii dovedeste cat de necesar este acest serviciu pus in slujba comunitatilor din Teleorman", a precizat Gelu Dragomir, purtatorul de cuvant al ISU Teleorman.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Arafat_-Sistemul-de-urgenta-din-Bucuresti-a-ajuns-la-maturitate_16763/

lauff lautf laurf