Imprimare

Reorganizarea sistemului de asigurari de sanatate - solutia pentru eficientizarea lui

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

Desfiintarea sistemului de asigurari publice de sanatate nu este o solutie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creste eficienta lui, sustine dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Conform acestuia, Ministerul Sanatatii va face o analiza in cazul spitalelor desfiintate, pentru a vedea in ce masura a fost justificata masura, iar prima solutie pe care o are in vedere este aceea a infiintarii centrelor de sanatate multifunctionale.

Printre alte masuri imediate, ministrul Cepoi se gandeste la crearea unor centre de primiri urgente in zonele cu populatie fluctuanta mare, cum ar fi zonele turistice. Potrivit acestuia, un asemenea centru va fi infiintat la Sinaia, de exemplu, unde exista un astfel de centru, dar este finantat din relatia contractuala cu Casa de Asigurari, finantare care nu acopera nevoia. La fel si in Delta Dunarii, unde proiectul este ceva mai complex, cu elemente de telemedicina, asigurarea unui transport corespunzator. Zona Deltei Dunarii este o zona cu totul particulara, a adaugat ministrul.

Alte prioritati ale noului ministru al Sanatatii se refera la majorarea fondurilor alocate centrelor de permanenta, inclusiv sustinerii acestui proces.

Totodata, Cepoi crede ca o reorganizare a sistemului de asigurari de sanatate pentru cresterea eficientei lui este o solutie buna. Asta inseamna, pe de o parte, sa se gaseasca resurse pentru plata asigurarilor celor un milion de persoane exceptate, pe de alta parte ar fi reducerea sau definirea corecta a pachetului de servicii medicale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Reorganizarea-sistemului-de-asigurari-de-sanatate---solutia-pentru-eficientizarea-lui_16761/

lauff lautf laurf