Imprimare

Probleme de conexiune, la sistemul de telemedicina din Delta Dunarii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sistemul de telemedicina din Delta Dunarii are anumite probleme de conexiune. Acestea au fost constatate de catre autoritatile sanitare tulcene in timpul probelor la care a fost supus sistemul. Autoritatle spera ca pana la finele lunii sa rezolve problemele, informeaza Agerpres.

Trei sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Tulcea sunt conectate la sistemul de telemedicina, respectiv Unitatea de Primire Urgente, Cardiologia si Medicina Interna. Medicii au fost deja instruiti in ceea ce priveste utilizarea acestuia.

"Firma care a donat aparatura a facut deja pregatirea medicilor de familie si a celor din SJU. Exista unele probleme legate de interconectivitate, se fac in continuare teste si asteptam ca saptamana viitoare sa se efectueze si primele probe ale sistemului cu pacienti, iar la finele lunii sistemul sa devina functional. Problemele din momentul de fata tin de providerii de Internet", a explicat Ion Popescu, directorul SJU Tulcea.

Intr-o prima faza, pacientii ar putea fi reticenti in ceea ce priveste utilizarea sistemului de telemedicina din Delta Dunarii. In plus, ar mai fi de rezolvat si cateva chestiuni in ceea ce priveste plata medicilor.

"Pentru medicii din SJU, intr-o prima faza, utilizarea sistemului va fi o responsabilitate in plus, dar in timp pacientii nu vor mai veni la spital si se va produce o decongestionare a activitatii. Ramane de solutionat si problema contravalorii prestatiei medicului de familie. Deocamdata, nu exista o posibilitate, dar cred ca se va gasi o solutie", a mai adaugat Ion Popescu.

Sistemul experimental de telemedicina pentru localitatile din Delta Dunarii a fost prezentat la Tulcea pe 31 martie. Aparatura donata de Hewlett Packard care a ajuns la zece medici din judet consta intr-o camera video conectata la un laptop, un aparat de monitorizare care transmite functiile vitale ale pacientului catre laptop si un aparat electrocardiograf care permite inclusiv interpretarea automata a datelor receptionate de la pacient, precum si transmiterea acestora medicilor specialisti de la SJU din municipiul Tulcea. De asemenea, trei din cei zece medici au primit si cate un ecograf.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Probleme-de-conexiune_-la-sistemul-de-telemedicina-din-Delta-Dunarii_16773/

lauff lautf laurf