Imprimare

65 miliarde de Euro - valoarea estimata a serviciilor de stomatologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Valoarea estimata a serviciilor de stomatologie este de 65.000.000.000 Euro, insa exista diferente semnificative pentru manopere intre tari. Astfel, potrivit studiului care compara costul mediu al unui tratament stomatologic in noua tari europene, cel mai costisitor tratament a fost identificat in Marea Britanie.

Studiul, realizat de catre Societatea Romana de Ergonomie Dentara (SRED), a stabilit ca pretul unei obturatii simple variaza de la 8 Euro in Ungaria pana la 156 Euro in Anglia.

Asistenta stomatologica in UE - asigurata de aproximativ 985.000 de persoane

In acest cost este inclus timpul de lucru al medicului, al personalului auxiliar, cheltuielile aditionale, materialele si controlul radiologic. Desi costurile din Anglia sunt cele mai mari, acestea sunt urmate de Spania cu 125 Euro si Italia cu 135 Euro pentru acceasi manopera.

“In statele membre UE sunt aproximativ 500.000.000 de locuitori, iar asistenta stomatologica este asigurata de aproximativ 985.000 de persoane, dintre care 385.000 de medici stomatologi, dar nu toti activi. Prin proiectul pe care il derulam, incercam sa aducem serviciile medicale de stomatologie la standardele europene si sa adunam cat mai multe date despre piata de stomatologie din Romania”, a declarat Conf. Dr. Cristian Comes, Presedinte al Societatii Romane de Ergonomie Dentara.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/65-miliarde-de-Euro---valoarea-estimata-a-serviciilor-de-stomatologie_16770/

lauff lautf laurf