Imprimare

Conf.dr. Alexandru Rafila, numit secretar de stat in MS. Echipa ramane inca incompleta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conf.dr. Alexandru Rafila se intoarce in echipa de conducere a Ministerului Sanatatii, fiind numit de catre primul-ministru Victor Ponta in functia de secretar de stat.

"Da, am accepat aceasta functie. Trebuie sa va spun ca este o responsabilitate, pe care sper sa o duc la bun sfarsit. Nu pot sa spun ca ma asteptam, dar am mai ocupat functii adminsitrative in Ministerul Sanatatii", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, conf.dr. Alexandru Rafila, care ocupa si functia de vicepresedinte al Comisiei de epidemiologie din cadrul Ministerului.

Deocamdata nu se stie daca noul secretar de stat vine pe functia lasata libera de actualul ministru Vasile Cepoi sau in locul medicului Cristian Anton Irimie.

"Ministrul nu a avut timpul necesar sa stabileasca atributiile dr. Alexandru Rafila. Acesta a fost numit ieri (16 mai, n. red.) in functia de secretar de stat, iar decizia nu a aparut inca in Monitorul Oficial", ne-a explicat Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Nici conf.dr. Rafila nu stie in locul cui a fost numit: "Aceasta este o decizie pe care o ia Guvernul, impreuna cu Ministerul Sanatatii. Probabil ca peste cateva zile vom avea un raspuns in acest sens".

Alexandru Rafila este seful Catedrei de Epidemiologie si Microbiologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Capitala. In perioada decembrie 2008-octombrie 2009 a ocupat functia de consilier personal al ministrului Sanatatii, iar intre 2001 si 2004 a fost director general in cadrul aceleiasi institutii. De asemenea, timp de un an si sase luni (decembrie 2004- mai 2006, n. red.), conf.dr. Rafila a ocupat functia de director general al Institutului de Sanatate Publica Bucuresti.

Adrian Streinu-Cercel ramane, deocamdata, la MS

Potrivit organigramei Ministerului Sanatatii, exista trei functii de secretar de stat, una de subsecretar de stat si una de secretar general si una de secretar general adjunct. Stim ca dr. Raed Arafat ramane in continuare subsecretar de stat si stim ca, acum, o functie de secretar de stat va fi ocupata de catre conf.dr. Alexandru Rafila. Ce se intampla cu celelalte doua functii de secretar de stat nu stie nimeni. Cel putin pentru moment.

Mai este un lucru cert si anume ca pe site-ul Ministerului Sanatatii prof.dr. Adrian Streinu-Cercel figureaza inca in functia de secretar de stat. Pentru acest lucru exista si o explicatie: "Deocamdata, decizia de eliberare din functie a prof.dr. Streinu-Cercel nu a fost semnata de catre premier. Guvernul este cel care decide cine ramane si cine pleaca", ne-a marturisit Oana Grigore.

In cazul in care prof.dr. Streinu-Cercel ar ramane in continuare in aceeasi functie, tot ar mai lipsi un secretar de stat. De numirea acestuia trebuie sa se ocupe tot premierul Victor Ponta.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conf.dr.-Alexandru-Rafila_-numit-secretar-de-stat-in-MS.-Echipa-ramane-inca-incompleta_16776/

lauff lautf laurf