Imprimare

Peste 1.300 de medici dentisti, la Congresul International de Estetica Dentara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Congresul International de Estetica Dentara (17-19 mai) se desfasoara zilele acestea la Bucuresti. La manifestare participa 31 de lectori internationali, organizata in cadrul proiectului „Dinamism, Eficienta si Noi Tehnologii in medicina dentara” (DENT).

"Suntem la mijlocul proiectului DENT si ne bucura foarte mult sa organizam acest eveniment deosebit de important. Este cel mai mare eveniment de medicina dentara organizat in Romania, avem peste 1.300 de medici inscrisi nu numai din tara noastra, ci si din alte state membre ale Uniunii Europene. Lucrarile Congresului se desfasoara pe parcursula 3 zile in patru sali simultan", a declarat in deschiderea manifestarii dr. Florin Lazarescu, managerul de proiect.

Evenimentul se desfasoara in concomitent cu Congresul societatii europene de cosmetica dentara (ESCD).

Proiectul DENT urmareste instruirea gratuita, pe o perioada de trei ani, a 2.000 de specialisti in medicina dentara. Medicii dentisti s-au putut inscrie la cursurile oferite prin proiect inca de la inceputul anului trecut, cand a fost lansata baza informatica a programului.

"In activitatea noastra trebuie sa existe cateva oportunitati prin care putem imbunatati calitatea serviciilor medicale oferite. Un prim pas il reprezinta oferirea accesului pentru cat mai multi dintre medicii dentisti din Romania la noile tehnologii din domeniu, pentru ca este bine cunoscut faptul ca aspectele tehnice se succed cu o viteza foarte mare, iar prin acest program le este oferita posibilitatea de primi informatii de prim rang", considera prof.dr. Contantin Varlan, presedintele Societatii de Stomatologie Estetica din Romania.

Tot prin proiectul DENT, s-au oferit anul trecut 580 de locuri gratuite la Congresul International de Estetica Dentara. Initial fusesera puse la dispozitie 500 de lcouri, insa interesul crescut al dentistilor i-a determinat pe organizatori sa suplimenteze numarul cu alte 80.

Obiectivul general il constituie cresterea adaptabilitatii si competitivitatii medicilor dentisti, acumularea de noi cunostinte, dezvoltarea unor abilitati si aptitudini care sa favorizeze imbunatatirea performantelor individuale, precum si adoptarea noilor tehnologii in domeniul medicinei dentare.

"Aveti un proiect de succes, recomandare pe care Ministerul Muncii a facut-o si anul trecut. Sper ca in continuare sa mergeti pe acest drum", a declarat Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, prezent si el la dechiderea lucrarilor Congresului.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, fiind considerat recent drept un model de proiect european de succes derulat in Romania.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-1.300-de-medici-dentisti_-la-Congresul-International-de-Estetica-Dentara_16780/

lauff lautf laurf