Imprimare

Tema terapiei intensive, introdusa de un medic roman pe agenda UE

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Europarlamentarul Cristian Busoi a introdus tema terapiei intensive pe agenda Uniunii Europene, intr-un demers prin care urmareste sensibilizarea publicului cu privire la beneficiile, dar si la nevoile terapiei intensive, anunta Agerpres.

"Terapia intensiva este o parte vitala a ingrijirii medicale, deoarece este un proces ale carui proceduri au un impact decisiv asupra vietii pacientilor. De aceea, o calitate sporita a terapiei intensive conduce la un rezultat optimal pentru pacienti. Consider ca atat la nivel european, cat si la nivel national, trebuie sa fim constienti ca finantarea serviciilor de sanatate reprezinta o investitie in viitor si nu doar un simplu cost, cu atat mai mult cu cat s-a observat o corelare intre cheltuielile in domeniul sanatatii cu rata mortalitatii", a declarat medicul.

Pentru doua zile (15-16 mai 2012), Cristian Busoi este amfitrionul evenimentului intitulat ''Help us to save lives through intensive care medicine'' organizat de Societatea Europeana pentru Terapie Intensiva (ESICM) impreuna cu Forumul European al Pacientilor (EPHA), la Parlamentul European din Bruxelles.

Evenimentul s-a derulat in doua etape, respectiv o dezbatere cu tema ''Rezultate optimale pentru pacienti prin terapie intensiva'' si expozitia de doua zile - ''15 minute pentru a salva o viata''.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tema-terapiei-intensive_-introdusa-de-un-medic-roman-pe-agenda-UE_16778/

lauff lautf laurf