Imprimare

MS implementeza un program de reducere a sarii din alimente

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii va implementa un program pe cinci ani pentru reducerea sarii din alimente, anunta Agerpres. Declaratia ii apartine prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in MS.

Conform acestuia, politica de a reduce nivelul sarii din alimente este implementata in toate tarile membre ale Uniunii Europene.

Prof. dr. Maria Dorobantu, presedinte al Societatii Romane de Hipertensiune, a evidentiat ca aproape jumatate dintre romani sufera de hipertensiune arteriala, ca patru din zece romani adulti au hipertensiune arteriala si care daca nu este tratata duce la complicatii serioase pe creier, vase periferice, rinichi.

La randul sau, prof. dr. Ion Bruckner, de la Clinica de Medicina Interna a Spitalului Coltea, a subliniat ca un studiu efectuat in urma sapte ani evidentiaza ca peste 40% dintre romani sufera de hipertensiune arteriala si doar 44% din persoanele hipertensive stiu ca au aceasta afectiune.
in plus, procentul pacientilor care sunt tratati in mod constatat de hipertensiune este de 39% si dintre acestia doar 20% au valorile tensiunii arteriale la normal.

Prof.dr. Ion Bruckner a reliefat importanta controlului si a urmaririi pacientilor, dar si a tratamentului corect. Puteti citi un interviu acordat de prof. dr. Ion Bruckner aici.

Reamintim ca pe data de 17 mai a fost marcata Ziua Mondiala a Hipertensiunii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS-implementeza-un-program-de-reducere-a-sarii-din-alimente_16782/

lauff lautf laurf