Imprimare

Pareri diferite ale medicilor privind taxa pe bere si cea pe fast-food

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii au pareri diferite in ceea ce priveste taxa pe fast-food si cea pe bere, care vor exista in proiectul noii legi a sanatatii.

Potrivit Mediafax, daca prof. dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune este de acord cu o astfel de taxa, explicand ca reducerea accesului la alimente nesanatoase este benefica pentru populatie, prof. dr. Bruckner, presedintele Societatii de Medicina Interna este de alta parere.

In opinia acestuia, mai importanta si mai utila ar fi educatia pentru sanatate.

Premierul Victor Ponta a declarat ca desi nu vor aduce bani la buget, taxele pe fast food si pe bere ar avea un efect pozitiv de sanctionare si descurajare a unei alimentatii care afecteaza viata copiilor.

Cu toate acestea, premierul nu stia ca ministrul Cepoi urmeaza sa introduca cele doua taxe in proiectul de lege al sanatatii. "Nu cunosc, o sa discutam", a declarat ministrul.

Introducerea taxei pe fast food a mai fost in atentia autoritatilor si in 2011, insa, dupa mai multe dezbateri contradictorii, a fost amânata, pe motiv ca este foarte greu de implementat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pareri-diferite-ale-medicilor-privind-taxa-pe-bere-si-cea-pe-fast-food_16786/

lauff lautf laurf