Imprimare

Saptamana viitoare ar putea fi deblocate posturile din Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii spera ca pana saptamana viitoare posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate, transmite Mediafax.

Doctorul Vasile Cepoi a declarat ca 11.000 de posturi vor fi deblocate in Sanatate. Dintre acestea, 50-60% sunt pentru asistente medicale, iar 25% pentru medici.

"Deblocarea de posturi este o problema nationala. Eu ma straduiesc de vreo trei-patru luni de cand sunt in minister sa rezolv aceata problema. Sper sa o rezolv pana saptamana viitoare, am niste promisiuni si sper sa trec de barajul Ministerului de Finante", a tinut sa precizeze ministrul, care a luat parte la inaugurarea sectiei de oncologie a Spitalului Clinic Judetean Constanta.

Posturile in sanatate au fost blocate din 1 ianuarie 2009, iar de atunci numarul angajatilor a scazut continuu, multi dintre acestia solicitand iesirea din sistem.

Managerii de spitale au atras atentia ca din cauza deblocarii posturilor o asistenta medicala este nevoita sa se ocupe de foarte multi pacienti, si nu reuseste sa faca fata.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Saptamana-viitoare-ar-putea-fi-deblocate-posturile-din-Sanatate_16785/

lauff lautf laurf