Imprimare

(P) Dermobacter dezinfecteaza intr-un minut si grabeste cicatrizarea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Formula succesului – asocierea de doua substante active cu actiune sinergica

Dermobacter contine o combinatie de doua substante puternic antimicrobiene: clorura de benzalconiu si clorhexidina. Clorura de benzalconiu (derivat cuaternar de amoniu): este un bactericid, virulicid si fungicid cu efect asupra:

  • Germenilor Gram + (Gram pozitivi), cum sunt: Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus), Streptococii (Streptococcus), Corynebacterium;
  • Germenilor Gram – (Gram negativi), cum sunt Neisseria gonoreea, Proteus, Klebsiela, Mycolasma, Ureaplasma, inclusiv Pseudomonas aeruginosa;
  • Bacteriilor transmise pe cale sexuala: Trichomonas vaginalis, Chlamidia;
  • Fungilor (ciuperci sau micoze): Candida albicans;
  • Virusurilor: HIV, Simplex herpes (HSV2), Cytomegalovirus (CMV).

S-a dovedit ca este eficient desemenea in suprimarea virala si prevenţia reinfectarii cu HPV.

Clorura de benzalconiu are efecte proliferative asupra unor celule variate, inclusiv celulele T si afecteaza expresia genelor cytokine, cu actiune eficienta bactericida, fungicida si virulicida (directa si imunologic mediata) asupra multor agenti patogeni incluzand HIV (Virusul imunodeficientei umane), HPV (Virusul Papilloma uman) si virusul herpetic. De aceea, clorura de benzalconiu poate fi eficienta nu numai ca antiseptic si spermicid dar si in prevenirea si tratamentul neoplaziilor, in particular neoplaziile legate de virusi care apar la nivelul pielii si al mucoaselor.

Clorhexidina este un antimicrobian cu actiune pe germenii Gram +, Gram –, precum si asupra fungilor; Este un antiseptic recomandat de ghiduri internationale ca si terapie de prima intentie in preventia infectiilor post operatorii si scaderea riscului complicatiilor post operatorii dar ca si terapie de prima intentie pentru scaderea infectiilor asociate folosirii cateterelor. La baza acestor recomandari stau evidentele care certifica superioritatea solutiilor pe baza de Clorhexidina fata de solutia pe baza de iod.

Solutia pe baza de Clorhexidina a demostrat o actiune superioara fata de preparatele pe baza de iod in reducerea colonizarii cateterelor vasculare cat si in prevenirea si scaderea contaminarii probelor de sange si tesut.

Un nou studiu a demonstrat o scadere cu 64% a riscului de infectare in spital cu germeni rezistenti (Staphylococcus aureus meticilino rezistent (MRSA) sau Enterococul rezistent la vancomicina (VRE)) prin folosirea solutiilor pe baza de clorhexidina pentru spalarea preoperatorie versus spalarea cu apa si sapun.

Dermobacter se utilizeaza ca agent antimicrobian in infecţii bacteriene, fungice si virale ale pielii si mucoaselor, pentru dezinfectia pre si post operatorie a pielii şi al mucoaselor, in tratamentul arsurilor şi al ranilor, al ulcerelor trofice, escarelor, dermatozelor suprainfectare si al altor infecţii cutanate.

Asocierea celor doua substante active din Dermobacter, clorura de benzalconiu 5% si clorhexidina 2%, determina o acţiune sinergica şi complementara ce actioneaza asupra unui spectru larg de germeni responsabili de infectii cutanate si asupra celor mai importanti germeni responsabili de infectiile genitale, Dermobacter putand fi folosit in arii precum: chirurgie/traumatologie, ginecologie, dermatologie, pediatrie etc. Efectul antiseptic se instaleaza rapid, dupa un timp de contact de 1 minut, are efect rezidual (se mentine > 6 ore) si favorizeaza cicatrizarea, fiind minim afectat in prezenţa proteinelor sau exudatului. Este deasemenea recomandat in profilaxia H1N1 si a Pseudopestei aviare.

Dermobacter:

  • Nediluat pe piele sau diluat pe mucoase
  • Nu ustura
  • Nu da senzatie de arsura
  • Nu are efect de fotosensibilizare
  • Fara miros
  • Fara culoare
  • Nu contine iod sau mercur
  • Efect antiseptic, ce se instaleaza rapid
  • Dezinfecteaza intr-un minut
  • Efect rezidual, ce se mentine mai mult de 6 ore
  • Favorizeaza cicatrizarea

Laboratoire Innotech International
Reprezentanta pentru Romania
Piata Charles de Gaulle Nr. 2,
Et. 2, Ap. 3, Sector 1, Bucuresti
Tel: 021 230 20 44
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Sursa: Laboratoire Innotech International

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_P_-Dermobacter-dezinfecteaza-intr-un-minut-si-grabeste-cicatrizarea_16784/

lauff lautf laurf