Imprimare

Sterilizarea, tema unor parteneriate intre spitalele din Romania si Anglia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalele din Romania ar putea beneficia de sectii moderne de sterilizare, dupa modelul celei de la Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, prin intermediul unor parteneriate cu unitati spitalicesti din Marea Britanie, anunta Agerpres.

"Unul din lucrurile pe care as vrea sa le vad dezvoltate aici este ca mai multe spitale din Romania care sa dezvoltate parteneriate cu spitale din Marea Britanie, in ceea ce priveste sterilizarea si ar fi, in conceptia mea, un parteneriat cu trei laturi: un spital britanic, un spital romanesc si acest spital. si, in acest fel, aceasta relatie tripartita ar duce la beneficii pentru toate cele trei parti. Daca acest lucru s-ar putea intampla si daca fundatiile care finanteaza asemenea activitati ar sti ca practicile sunt corecte, ar fi posibil sa obtinem banii pentru echipamente corespunzatoare si pentru consumabile", a declarat Patrick Colquhoun, directorul organizatiei non-guvernamentale caritabile britanice Medical Support Romania (MSR).

Prezent la conferinta despre sterilizare, presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, institutie ce are in administrare Spitalul Judetean, a subliniat la randul sau rolul MSR in modernizarea institutiei.

"Statia Centrala de Sterilizare de la Spitalul Judetean din Zalau n-ar fi fost posibila fara o contributie substantiala a celor de MSR, fara o contributie a Ministerului Sanatatii, iar acest parteneriat a functionat si in alte domenii si s-a extins an de an", a declarat Tiberiu Marc.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sterilizarea_-tema-unor-parteneriate-intre-spitalele-din-Romania-si-Anglia_16787/

lauff lautf laurf