Imprimare

Chirurg de la Spitalul Petrosani, acuzat de malpraxis. Colegiul Medicilor Hunedoara s-au autosesizat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Colegiul Medicilor Hunedoara s-a autosesizat si a declansat o ancheta in cazul unei interventii chirurgicale efectuate la Spitalul de Urgenta din Petrosani. Cazul anchetat este al unui copil de patru ani, operat la mana stanga, desi el avea nevoie sa fie tratat la mana dreapta, anunta Agerpres.

"Nu am primit o sesizare din partea parintilor copilului, dar ne-am autosesizat in acest caz. Am declansat o ancheta administrativa si, in functie de concluziile acesteia, comisia de disciplina a Colegiului Medicilor Hunedoara va lua o decizie. Pe parcursul verificarilor vom lua legatura cu conducerea spitalului din Petrosani, cu medicul chirurg ce a intervenit in acest caz, vom analiza foile de observatie. De asemenea, vom vorbi si cu parintii copilului pentru a afla punctul de vedere al acestora", a declarat dr. Mircea Artean, presedintele Colegiului Medicilor Hunedoara.

Un medic chirurg plastician, de la Spitalul de Urgenta Petrosani, este acuzat de malpraxis. Parintii unui baietel de patru ani sustin ca medicul l-a operat gresit pe copil la degetul mare al mainii stangi, pentru o ruptura de ligament, deoarece afectiunea era la degetul mare al mainii drepte. Parintii spun ca baiatul a avut degetul in gips si ca acest lucru ar fi confirmat de fisa de observatie de la Ortopedie si de o radiografie.

Conducerea spitalului a precizat ca doar Colegiul Medicilor poate stabili daca a fost vorba sau nu de o culpa medicala. "Eventualele sanctiuni vor fi stabilite tot de Colegiul Medicilor" a explicat Alin Vasilescu, managerul unitatii sanitare.

In ceea ce priveste continuarea tratamentului, parintii au declarat ca se vor adresa altui spital pentru interventia chirurgicala necesara.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Chirurg-de-la-Spitalul-Petrosani_-acuzat-de-malpraxis.-Colegiul-Medicilor-Hunedoara-s-au-autosesizat_16790/

lauff lautf laurf