Imprimare

Repartitia pe sali la Rezidentiatul din 20 mai, afisata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Mai sunt doua zile pana cand cei 420 de tineri medici, inscrisi la sesiunea extraordinara a concursurlui de rezidentiat, vor sustine concursul. Reprezentantii Ministerului Sanatatii au afisat si repartitia pe sali a candidatilor.

Concursul se desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti, la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila” si in Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Potrivit repartitiei pe sali, 82 de candidati dau examenul in Amfiteatrul Mare al Facultatii de Medicina, cate 50 in sala de lectura de la parter, sala de lectura de la etaj si in Biochimie I, iar 100 in sala de consiliu de la parterul Facultatii. Restul de 88 de candidati sunt repartizati la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Proba, ca la orice concurs de rezidentiat, consta intr-un test-grila cu 200 de intrebari si dureaza 4 ore. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari. Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut in limita locurilor publicate. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judet in parte.

Reamintim ca din cei 420 de tineri medici, 95 concureaza pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, in timp ce restul de 325 se lupta pentru cele 318 de posturi vacante.

40% din posturile scoase la Rezidentiatul din 2011, ramase neocupate

Decizia organizarii unui nou concurs de rezidentiat a fost luata de catre ministrul interimar al Sanatatii, Ladislau Ritli, intrucat aproximativ 40% din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011 au ramas neocupate. Cele mai multe locuri/posturi ramase vacante s-au inregistrat in specialitatile in care se inregistreaza un deficit de cadre medicale in sistemul sanitar: medicina de urgenta, neonatologie, ATI, pediatrie.

Reamintim ca tinerii medici care au promovat concursul de rezidentiat din 20 moiembrie, insa nu au prins loc sau post, nu au fost de acord cu organizarea unui nou concurs si au organizat chiar si un protest in fata sediului Ministerului Sanatatii. Din pacate, ei nu au reusit sa-i induplece pe reprezentantii Ministerului.

Ulterior, odata cu schimbarea Guvernului, concusul programat pentru data de 25 martie a fost amanat deoarece ordonanta de guvern trebuia aprobata si de noul cabinet Mihai-Razvan Ungureanu. La scurt timp, reprezentantii Ministerului au anuntat ca aceasta sesiune extraordinara a rezidentiatului nu va mai avea loc deloc si iata, acum, un nou anunta cum ca ramane in picioare, fiind organizat in luna mai.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Repartitia-pe-sali-la-Rezidentiatul-din-20-mai_-afisata_16792/

lauff lautf laurf