Imprimare

Basescu: Nu poti moderniza sanatatea cu bani de la stat!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Traian Basescu sustine ca sanatatea si educatia nu pot fi modernizate cu bani de la stat, anunta Agerpres.

"Nu poti sa modernizezi sanatatea crezand ca numai banii de la stat pot sa faca o sanatate performanta. Valabil si in educatie, unde se creeaza acum competitie intre scoli, intre universitati. Asta am inteles eu si este cel mai bun lucru pe care il las gratis presedintelui care va veni dupa mine. Statul roman nu va fi performant daca nu realizam ca nu poate functiona cu legi capitaliste asezate peste institutii comuniste", a spus Basescu.

De asemenea, acesta a declarat ca statul roman trebuie sa continue procesul de modernizare, iar pentru asta e nevoie de doua legi fundamentale - cea a sanatatii si cea a reorganizarii administrative.

"Mai am doua mari restante, dincolo de Constitutie care trebuie revizuita si ea: legea sanatatii si legea de reorganizare administrativa a tarii. Sper ca, dupa alegeri, sa gasesc o majoritate care sa le promoveze, poate legea sanatatii chiar inainte de alegerile din noiembrie", a declarat Traian Basescu, intrebat despre realizarile mandatelor sale de presedinte.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Basescu_-_Nu-poti-moderniza-sanatatea-cu-bani-de-la-stat__16794/

lauff lautf laurf