Imprimare

Subiectele la rezidentiatul din mai, mai usoare decat in noiembrie 2011

Adaugat in Stiri din domeniul medical

420 de tineri medici au sustinut duminica, 20 mai, sesiunea extraordinara a examenului de Rezidentiat.

Examenul a inceput la ora 10.00 si a durat patru ore, timp in care candidatii au trebuit sa raspunda la cele 200 de intrebari grila, dintre care 50 cu raspuns complement simplu si 150 cu raspuns complement multiplu. Subiectele au fost elaborate in conditii de maxima securitate, de o comisie formata din cadre didactice universitare, de specialitate. Temele abordate au fost cele din tematica de rezidentiat cunoscuta de candidati - medicina interna, chirurgie generala, pneumologie, cardiologie, pediatrie, ortopedie, obstetrica-ginecologie.

Grila de raspunsuri a fost corectata pe loc, la finalul examenului, cu ajutorul unui sistem computerizat. Fiecare candidat a aflat numarul de puncte pe care l-a acumulat, chiar la iesirea din sala de examen.

“Examenul de rezidentiat organizat anul acesta de Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” a decurs fara incidente, respectandu-se intocmai metodologia de concurs afisata si pe site-ul dedicat rezidentiatului. In urmatoarele 24 de ore, candidatii pot depune contestatii, urmand ca in alte 24 de ore acestea sa fie rezolvate, pentru ca pana miercuri sa putem afisa rezultatele finale”, a declarat la finalul concursului, acad.prof.dr. Ioanel Sinescu, rectorul UMF “Carol Davila” din Bucuresti si totodata organizatorul sesiunii din mai a rezidentiatului.

Si in opinia candiatilor, concursul s-a desfasurat fara probleme. "Pot spune ca subiectele au fost mai usoare decat la sesiunea din noiembrie. Timpul a fost cam scurt, dar, per total, a fost bine. Din ce am discutat cu colegii mei, punctajul cel mai mare ar fi fost 791", ne-a marturisit Andrei Antoniu Dinu, participant la concurs.

Concurentii mai pot depune contestatii pana la ora 16.00 astazi, la sediul comisiei locale de rezidentiat din Splaiul Independentei nr. 48 sau la nr. de fax: 021-3147751. Contestatiile vor fi solutionate de aceeasi comisie care a participat si la redactarea subiectelor.

Mai jos va prezentam grilele master dupa care s-a facut corectura electronica in salile de concurs:
- Varianta A;
- Varianta B;
- Varianta C;
- Varianta D.

Dupa afisarea rezultatelor finale, tinerii medici care au dat concursul de rezidentiat de loc vor asista la repartitia acestora, care cel mai probabil va avea loc duminica, 27 mai, in timp ce repartitia candidatilor promovati la concursul de rezidentiat pe post va avea loc luni, 28 mai.

Decizia organizarii unui nou concurs de rezidentiat a fost luata de catre fostul ministru al Sanatatii, Ladislau Ritli, intrucat aproximativ 40% din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011 au ramas neocupate. Cele mai multe locuri/posturi ramase vacante s-au inregistrat in specialitatile in care se inregistreaza un deficit de cadre medicale in sistemul sanitar: medicina de urgenta, neonatologie, ATI, pediatrie.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Subiectele-la-rezidentiatul-din-mai_-mai-usoare-decat-in-noiembrie-2011_16796/

lauff lautf laurf