Imprimare

Doi medici aradeni, trimisi in judecata pentru luare de mita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Doi medici de la Spitalul Orasenesc din Ineu au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, anunta Agerpres.

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au finalizat cercetarile in cazul medicilor Sergiu Poiata si Ghenadie Arion, de la Spitalul Orasenesc din Ineu, dispunand prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a celor doi, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita", a declarat Dan Aurelian Ursu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Arad.

Probatoriul administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale arata ca la inceputul lunii aprilie, inculpatul Sergiu Poiata, medic specialist obstetrica-ginecologie in cadrul Spitalului Orasenesc Ineu, i-a pretins denuntatoarei I.B. suma de 1.400 de lei, bani care urmau sa fie distribuiti echipei medicale care asigura interventia de specialitate prin cezariana.

Ulterior, dr. Poiata i-a mentionat lui I.B. ca va pastra pentru sine suma de 1.000 de lei, restul de 400 de lei urmand sa ajunga la medicul anestezist Ghenadie Arion care, la randul sau, a maicerut 350 de lei.

"In cele din urma, cei doi medici au primit sumele solicitate de la denuntatoarea I.B., Sergiu Poiata primind 1.000 de lei, in vreme ce Ghenadie Arion a primit 400 de lei, momentul predarii banilor fiind supravegheat de politisti si de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad", a mai adaugat procurorul Dan Aurelian Ursu.

Dosarul a fost inaintat catre Tribunalul Arad.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Doi-medici-aradeni_-trimisi-in-judecata-pentru-luare-de-mita_16795/

lauff lautf laurf