Imprimare

Cresterea contributiilor la sanatate, o masura necesara pentru finantarea sistemului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru Federatia Solidaritatea Sanitara, cresterea contributiei la sanatate este una dintre masurile necesare pentru cresterea finantarii sistemului, alaturi de transferarea pachetului de servicii sociale catre stat, cresterea bazei de contributie si cresterea contributiei asigurarilor private la finantarea sistemului, in special prin asigurarile complementare.

De asemenea, sustin reprezentantii sindicatului, prin cresterea contributiei ar putea fi salvati mii de pacienti care mor anual datorita lipsei de resurse necesare, in conditiile in care exista metode de a-i trata, dar sistemul nu are banii necesari pentru a o face.

Totodata, spun reprezentantii federatiei, "inseamna modalitatea de abordare onesta a problemei, recunoscand ca in forma actuala sistemul sanitar nu poate asigura serviciile medicale necesare populatiei".

Cresterea contributiei la sanatate, un beneficiu pentru pacienti

In plus, este un efort mic efort mic pentru cetateanul contribuitor (cresterea cu 0,65% a nivelului contributiei pentru contributia totala de 12% si cu 1,65% pentru o contributie totala de 14%) si un beneficiu mare pentru pacienti si imens pentru cetatenii salvati de la moarte tocmai ca urmare a acestei masuri.

"In opinia noastra, cresterea contributiilor la sanatate presupune impartirea egala a responsabilitatii pentru sanatatea cetatenilor intre angajati, angajatori, stat si toti cei care realizeaza venituri", a declarat Viorel Rotila, presedintele Federatiei Solidaritatea Sanitara.

Printr-o cota mai mare a contributiei la sanatate exista posibilitatea de a introduce mecanisme de protectie sociala.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cresterea-contributiilor-la-sanatate_-o-masura-necesara-pentru-finantarea-sistemului_16802/

lauff lautf laurf