Imprimare

Castigi si daruiesti sanatate , mars organizat in sprijinul Centrului Medical din Buzias

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La Centrul Medical "Cristian Serban" din Buzias, judetul Timis, a izbucnit un incediu sambata, anunta adevarul.ro. Incediul nu s-a soldat cu victime, intrucat cadrele medicale si parintii au ajutat la evacuarea celor 41 de copii internati in centru.

"Imediat dupa ce a izbucnit incediul, personalul medical de garda, alaturi de cei noua parinti, au ajutat la evacuarea celor 41 de copii internati la centru. S-au mutat toate echipamentele medicale de la etajele superioare, la fel calculatoarele si registrele. Pompierii au venit repede la fata locului dar in jumatate de ora a ars pratic tot acoperisul", a declarat Ioan Hudrea, managerul centrului medical, citat de adevarul.ro.

Conform acestuia, paguba depaseste 100.000 de euro. In urma cu doar doua saptamani, Centrul Medical "Cristian Serban" din Buzias a refacut una dintre sali, in care se afla aparatura achizitionata printr-o donatie a Clubului Rotary.

Mars in Sibiu: "Castigi si daruiesti sanatate"

Pentru a ajuta centrul, compania Sanofi va organiza la Sibiu marsul "Castigi si daruiesti sanatate", urmand sa doneze cate 10 lei de participant catre Centrul Medical de Evaluare si Recuperare pentru copiii si tinerii cu diabet si hemofilie „Cristian Serban”, Buzias.

Marsul incepe miercuri, 23 mai 2012, la orele 18. Punctul de start este parculetul din fata Hotelului Continental Forum. Donatii catre Centrul Medical "Cristian Serban" din Buzias pot fi efectuate direct in contul RO25 BRDE 360SV 0601 6153 600; BRD Buzias.

Conform registrelor nationale de diabet al copilului, 2002-2011, 2.500 de copii si adolescenti sunt diagnosticati cu diabet zaharat tip 1 in Romania.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_Castigi-si-daruiesti-sanatate_-mars-organizat-in-sprijinul-Centrului-Medical-din-Buzias_16804/

lauff lautf laurf